8 august - Ziua Internațională A Pisicii

De Dr. Rocsana Timotin, 8 August 2022
8 august - Ziua Internațională A Pisicii

PISICA, fascinanta și magistrala creatură, căreia aproape nimic nu-i este imposibil, discretă, își trăiește existența și filozofia de viața în preajma celor mai norocoși dintre noi – iubitorii de pisici. Cei care au privilegiul de a o sluji în orice fel, drept părinți, îngrijitori, protectori sau medici veterinari și au ajuns să o îndrăgească, știu și simt c-au fost prinși în mrejele admirației și venerației pentru totdeauna. Deși la prima impresie, PISICA poate părea companioana sau deopotrivă, pacienta facilă, studierea spre descoperire și experiența spre cunoașterea temeinică scot la iveală un personaj total neașteptat și care din toate punctele tinde să fie excepțional. Fabuloasa întrupare găsește și parcă știe întotdeauna modalitățile în care să-și atingă obiectivele și are un simț excepțional în a specula oportunitățile. Meticuloasă și metodică, deprinde rapid mersul lucrurilor și „apucăturile” anturajului, stabilindu-și cu rigurozitate rutine eficiente, sigure și agreabile. Singurele momente în care poate da greș sunt numai atunci când se lasă acaparată de impulsivitatea nativă și își permută siguranța personală în responsabilitatea altcuiva.

Nu trebuie să subestimăm niciodată această magistrală creatură. De la înfățișarea și întruparea într-o perfectă armonie la personalitatea care o animă și atitudinile înțelepte față de ordinea vieții, toate făcând-o supraviețuitorul suprem. Nimic din ceea ce intuiește și pune în stare de fapt, Maiestatea Sa, Pisica, nu e niciodată prea puțin sau prea mult.

Oricât de mult îmi aprofundez cunoașterea și îmi extind experiența în relația cu pisica, aceasta tot reușește să mă surprindă și să-mi genereze aceeași fascinație ca-n începuturile în care mi-am declarat fidelitatea și dedicarea de-a o servi pentru totdeauna. 

8 august - Ziua Internațională A PisiciiÎn repetate rânduri, am afirmat că dacă Creatorul Suprem al tuturor lucrurilor a gândit vreodată să creeze o făptură aidoma după chipul și asemănarea sa, fără îndoială, aceasta trebuie să fie Pisica și nu Omul, cum ar fi de la sine înțeles. În consecință, cred că, având privilegiul de a le fi aproape, avem multe de învățat din conduita și filozofia lor de viață.

Cei ce nu au sau n-au avut curiozitatea și atracția de-ai descoperi „meandrele” pisicii, vor considera afirmațiile mele drept deplasate și exagerate și n-am să le pot schimba percepțiile și concepțiile decât provocându-i să mă conteste după ce și-au trăit viața alături de o PISICĂ.

La mulți ani, fabuloasă întrupare și spirit liber! Noi, admiratorii tăi, ne înclinăm în fața Măreției Tale și-ți dorim viață lungă, lipsită de griji și plină de răsfăț. Iar, eu, mai presus de toți, îți sunt recunoscătoare că mi-ai oferit un scop al vieții și mă declar de-a pururi, umilă și devotată apărătoare a bunăstării și sănătății Măriei Tale!

De Dr. Rocsana Timotin, 7 August 2022
Era martie 2019. Vorbeam despre pisica unor prieteni care era în așteptarea unor puișori. Din vorbă în vorbă am aflat că Suzy este Scottish Fold. Temătoare, am întrebat cine este tăticul? Fratele stăpânilor mi-a zis senin… unul la fel ca ea! Alarmă! Am continuat investigațiile și, cu bucurie, am aflat că tăticul este Mr. Jimmy, un frumos British Shorthair colorpoint. În acel moment am zis: dacă, printre pui, este o fetiță, a mea este!
De Dr. Rocsana Timotin, 7 August 2022
Iată o parte din poveste și experiențele dobândite până acum. Pentru că povestea noastră abia a început și călătoria continuă!!! Eu sunt Ana Cristina, fericita posesoare a lui Blue, o pisicoasă chelioasă din rasa sfinx, gri-albăstrui cu ochii verzi și urechi de liliac, în vârstă de 10 luni. Este minunea noastră, combinația perfectă dintre o maimuțică, câine, copil și pisică. Foarte vocală, curioasă, băgăcioasă, prezentă, afectuoasă și iubitoare în termenii și condițiile ei.
De Dr. Rocsana Timotin, 7 August 2022
Va scriu povestea a trei miaunoase. Două sunt cu mine de 8, respectiv, 5 ani, a treia este pe cale de a fi adoptată... Bubi, este acum senioara casei, după ce Blacky ne-a părăsit în luna februarie, având venerabila vârstă de 19 ani.
De Dr. Rocsana Timotin, 6 August 2022
Eu, Luminița, deja crescător autorizat de pisicoase british shorthair/longhair, și el, BAHAR of Unicat Bijoux Cattery aka Ciufi. Un motan cu multă personalitate, foarte vorbăreț. Nu avea ochișorii deschiși, dar mieuna cu atâta forță și se liniștea doar luat în brațe si pupăcit până adormea.
De Dr. Rocsana Timotin, 6 August 2022
De când mă știu adunam pisicuțe abandonate de la groapa de gunoi (în buna tradiție românească, abia fătați, că oricum nu ne trebuie că e plină curtea). Le aduceam acasă, încercam să le hrănesc cu lapte (de vacă, asta aveam).