Schimbătoarea de destine pisicești - Anemarie, mama lui Mircea și-a șapte pisici... și-a unui câine

De Dr. Rocsana Timotin, 6 August 2022
Schimbătoarea de destine pisicești

Toată viața mea am fost înconjurată de animale, având bunicii și părinții care ne-au învățat (pe mine și pe sora mea) să iubim și să respectăm animalele.

Schimbătoarea de destine pisiceștiCa adult, prima pisică, un motan portocaliu superb, m-a ales pe Magheru într-o zi de aprilie ..Muțzu a fost cel mai loial prieten pentru câinele meu Taz (un amstaff blând care probabil se credea pisică) și pentru băiețelul meu cu nevoi speciale.

Mircea s-a născut cu sindrom Down și a crescut cu Muțzu și Taz, învățând la rândul lui să iubească animalele.

Atunci când Muțzu nu a mai fost (a murit de cancer la 14 ani) mereu în viața noastră au apărut într-un fel sau altul, mai multe pisici. 

Pe Bibi (alb cu negru), Mircea a salvat-o într-o iarnă din zăpadă. Pity (alb cu gri) este un motan cu nevoi speciale (probabil note autiste, se sperie de orice schimbare din casă), singurul pui rămas de la Fufu o minune de pisică care din păcate a murit. Cici (metisă de siberiană) a venit ca să înlocuiască pierderea lui Boris (un motan găsit abandonat) și a fost singura pisică pe care am lăsat-o să facă pui - Popcorn este unul din puii ei, apoi am sterilizat-o.

Schimbătoarea de destine pisiceștiPe Boss l-am găsit la gunoi, abandonat într-o pungă legată...Erau 5 pui. 3 morți deja. Aveau aproximativ 1 zi. Ne-am chinuit să îi hrănim cu biberonul, dar după 10 zile unul a murit rămânând doar Boss. Anul trecut s-a îmbolnăvit foarte rău și toți medicii de la Craiova ne-au spus să îl eutanasiem căci nu v-a trăi, dar noi, cu ajutorul dumneavoastră și al colegilor de la clinica unde ne-ați trimis (nu cred că vă mai aduceți aminte de noi, erați plecată din București și am mers unde ne-ați trimis dvs., i-au făcut analize, i-au pus sondă și 3 săptămâni l-am hrănit prin sondă) l-am salvat. Este cel mai atașat și vocal pisic din casă. Se vede că el a conștientizat că noi l-am salvat.

Tif este cel mai tânăr. Este negru complet și zurbagiul casei. L-am pescuit dintr-o baltă unde era fără puteri și l-am îngrijit cu gândul să îl dăm, dar a rămas la noi.

Puffa este o superbă persancă. Are peste 12 ani și a fost abandonată într-un lift foarte probabil căci avea tumori mamare. Noi am luat-o de la cabinetul veterinar care a salvat-o, dar care nu putea să îi ofere mai mult decât o cușcă. Am luat-o cu gândul la Muțzu al meu, la Fufu și Boris și ne dorim să ii oferim bătrâneți liniștite.

Rocky (acum e Chițu de la Rockițu) este un motan bătrân, lovit de mașină care și-a pierdut un ochi și a avut fractură de mandibulă (probabil nu sudată foarte bine). L-am luat după ce a fost lovit, l-am dus la doctor și ne gândeam că îl vom duce unde l-am găsit, el fiind destul de sălbatic. Dar după ce medicul ne-a spus că este în vârstă și am văzut cu ce sechele a rămas după accident, am decis să îl păstrăm.

Deci avem 7 pisici ..și un câine, Ozzy, cel mai mic dintre ei (are 2,8 kg) și el găsit într-o iarnă geroasă, abandonat.

Băiatul meu, deși e cu nevoi speciale, iubește animalele la fel de mult ca noi și nici unul din noi nu ar mai putea trăi fără vreunul dintre ele (chiar acum suntem în Germania la sora mea și aseară Radu, partenerul meu, spunea că de-abia așteaptă să ajungem acasă la blănoșii noștri).

Mulțumesc ca ne-ați ascultat și sper ca nu v-am plictisit cu poveștile noastre,

Anemarie Mihaela Vlăsceanu