Pufuleț & Marilena R: Nu știu cum am putut trăi până acum fără Pufuleț

De Dr. Rocsana Timotin, 6 August 2022
Pufuleț

Mă numesc Marilena Rotaru și aș vrea să vă spun povestea lui Pufuleț, un ghemotoc portocaliu care de 5 ani ne aduce zilnic multă bucurie mie și prietenului meu.

PufulețTotul a început prin luna septembrie a anului 2017 când am descoperit în gradina din fața blocului un adăpost improvizat pentru o pisică și 3 pui ce păreau să nu aibă mai mult de o lună. Cu gândul că pisica-mamă avea nevoie să se alimenteze cum trebuie pentru a avea grijă de pui, am început să îi vizităm deși doar să lăsăm hrana umedă. O vecină de la parter avea și ea grijă de familia de pisici și le punea bobițe. Văzând că noi mergeam des pe la pisicuți, vecina noastră a încercat să ne convingă să adoptăm un pui. Dar noi eram cam reticenți deoarece nu am avut niciodată un animăluț. 

Prin luna octombrie mai rămăsese doar pisica și un motănel portocaliu, ceilalți doi fiind deja adoptați de către vecini. Deoarece era tot mai frig afară, în unele seri îl mai luam în casă pentru puțin timp pe motănel (pisica era cam sălbatică și nu o puteam prinde). Într-una din seri, ne-am trezit cu un miorlăit puternic de pisoi pe hol, la noi la etaj. Am știut sigur că e motănelul, dar nu știam cum putea ajunge acolo pentru că noi locuim la etajul 5. Acest episod ne-a pus pe gânduri dacă să-l păstrăm sau nu, dar tot ne lipsea curajul de a ne lua responsabilitatea să avem grijă de un suflețel.

PufulețLa o distanță de câteva zile, prietenul meu a spus că se duce până la magazinul de la parter pentru a cumpăra câte ceva, iar când s-a întors, toate cumpărăturile erau îndesate prin buzunare și, ținând în brațe mogâldeața portocalie, a spus că păstrăm motănelul. Va atașez o poză din seara respectivă, prin care ne-am anunțat toate cunoștințele că suntem "părinții adoptivi" ai unui blănos. Din acea seară, am descoperit că nu era deloc greu să avem grijă de un animăluț și reținerile noastre nu-și aveau rostul. L-am botezat Pufuleț și este deja un membru al familiei. Pentru a surprinde bucuria pe care ne-o aduce Pufu în fiecare zi, vă spun doar o vorbă pe care o are prietenul meu: "Nu știu cum am putut trăi până acum fără Pufuleț".

Pufică, cum îi mai spunem, este tare alintăcios, iubăreț, vorbăreț și puțin obraznic atunci când vrea să ne atragă atenția. Este jucăuș și ne face să râdem în fiecare zi atât prin comportamentul său cât și prin privirile pe care ni le aruncă uneori. 

Sperăm să vă placă povestea noastră alături de Pufuleț.

Vă dorim mult succes în ceea ce faceți!

Pufuleț & Marilena R.