Dr. Oana Alexandru

Dr. Oana Alexandru
Dr. Oana Alexandru

A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în anul 2018 și din toamna aceluiași an este stagiara doamnei doctor Rocsana Timotin, îndrumătoarea sa în specializarea medicină veterinară felină. Încă din anul al IV-lea al facultății a început practica de specialitate în cabinete de praxis general și în clinica facultății. La disciplina “Managementul bolilor canidelor si felidelor”, din cadrul specializării masterale, și-a dezvoltat capacitatea de dezbatere a unui caz clinic pe etape, pe baza analizei mecanismelor patologice. De atunci, a practicat cu entuziasm şi succes tehnicile de investigație “blitz diagnostic” și “find the mistake“ în expertizarea cazurilor de medicină felină. Diagnosticul diferențial specific felinelor l-a deprins cu timpul, pe măsură ce a acumulat o cazuistică bogată şi s-a deprins cu variabilitatea modului de acțiune a substanțelor active farmaceutice asupra pisicilor. Și-a dezvoltat o largă și profundă înțelegere privind relația dintre animăluț și părintele uman, încă de pe vremea când reprezenta studenții anului său în Consiliul Facultății de Medicină Veterinară București, în ultimii trei ani universitari. Experiența de viață dobândită prin medierea interesele studenților și cadrelor didactice îi este de folos și acum, în abordarea preocupărilor părinților umani şi a contextului în care se află  prietenele lor loiale, felinele.  

Seriozitatea, pasiunea și dragostea față de pacientul felin, precum și experiența privind medicina animalelor de companie și îndeosebi a felinelor, au recomandat-o pentru a-și ocupa locul de stagiară și avocat al micilor feline și pentru a-și dedica activitatea profesională în cadrul Casei Medicale a Pisicilor, Cats’ LadyVet. Aici are ocazia să se perfecționeze și să se documenteze asiduu în ceea ce privește înțelegerea pisicii, comportamentul felin, îngrijirea și bolile pisicești.

În afara activităților și a vieții din clinica pisicilor, domnișoara Dr. Oana Alexandru continuă să se afle în preajma pisicilor fiind mamă a 3 copii pisicoși: Sonia, Narf și Pablito.

Este pasionată de lectură, caligrafie, istoria religiilor, yoga, scufundări, sporturi extreme, pătimașă cutreierătoare a lumii în lung și-n lat și este autoarea unui blog de călătorii.

De ceva vreme, Oana mă întovărășește în menirea și misiunea pe care ne-am angajat să le ducem la îndeplinire, respectiv, acelea de a ne îngriji și de a veghea la bunăstarea, sănătatea și împlinirea mult-îndrăgitelor noastre paciente, pisicile. O personalitate caldă, calină și echilibrată, Oana îmi oferă permanent o perspectivă așezată și armonioasă a tuturor evenimentelor cărora le suntem martore și protagoniste. Un ochi vigilent, metodic și pretențios, Oana reușește întotdeauna să depisteze acel ceva care fie transformă un eveniment în ceva mai profund decât pare la prima impresie, fie perfecționează un procedeu sau un protocol de lucru făcându-l mai eficient și mai la îndemână. Am marele privilegiu de a fi însoțită în lunga, imprevizibila și provocatoarea călătorie a vieții noastre profesionale de un om atât de înzestrat cum ești tu, Oana mea.

- Dr. Rocsana Timotin