Esențele Florale

De Dr. Rocsana Timotin, 13 Iulie 2018

Ce sunt esențele florale?

Terapia cu esențe florale sau terapia florală a fost dezvoltată de către medicul Edward Bach în timpul anilor 1930. În decursul anilor de practică, Dr. Bach și-a dezvoltat convingerea că oamenii ar putea fi grupați în funcție de stările lor emoționale și că aceste emoții erau principala cauza a multora dintre bolile lor. În căutările sale de a găși o terapie pe baza de plante pentru fiecare grup în parte, Edward Bach și-a îndreptat atenția spre extractele diferitelor specii de flori. Esențele florale sunt prin urmare extracte de flori, fiecare dintre acestea crezându-se că ajută la echilibrarea unei anumite trăsături emoționale anume sau a tipului de personalitate la oameni. Ulterior, medicii veterinari au investigat dacă există posibilitatea că esențele florale să fie utilizate pentru ameliorarea stresului emoțional și anxietății la animale.

Cât de multă experiență există în ceea ce privește utilizarea esențelor florale la animalele de companie?

Mai degrabă, există o experiență clinică mai amplă în ceea ce privește utilizarea esențelor florale la oameni decât la animalele de companie, deși esențele florale sunt utilizate deja de mulți ani și la animalele de companie.

Ce specii de animale sunt tratate cu regularitate cu ajutorul esențelor florale?

Teoretic, orice animal de companie poate fi tratat cu ajutorul esențelor florale; animalele cel mai comun tratate sunt câinii și pisicile.

Cât de multe cercetări s-au realizat cu privire la acest tip de terapie?

Esențele florale nu au fost bine cercetate.

Majoritatea recomandărilor pentru utilizarea la animale se bazează pe experiențele clinice cu oamenii.

Majoritatea recomandărilor pentru utilizarea la animale se bazează pe experiențele clinice cu oamenii. Că urmare a siguranței și costului redus, esențele florale sunt folosite în mediile de medicină convențională în tratamentul tulburării de tip ADHD (Attention-Deficit-Hyperactivity Disorder) la copii și pentru a diminua stresul și epuizarea asociate nașterii copiilor la femei. Studiile clinice, însă, lipsesc.

Care ar fi beneficiile utilizării esențelor florale pentru pisica mea?

Orice tip de stres sau anxietate la animalele de companie, există posibilitatea de a fi reduse prin utilizarea unei esențe florale potrivite.

Care este reușită terapiei cu esențe florale?

Ele au un succes deosebit în reducerea stărilor ușoare de stres și a anxietății la animalele de companie. Stările de anxietate mai severe sunt în general, refractare la esențele florale. Cele mai renumite esențe florale cu efect terapeutic sunt cele pe care le gășiți sub denumirea de Rescue Remedy. Este singurul remediu combinat conceput de Dr. Bach. Este compus din esențele a 5 flori (cherry plum, clematis, impatiens, rock rose și Star of Bethlehem). Rescue Remedy are multe utilizări și este recomandat pentru orice eveniment stresant sau traumatic, cum ar fi convulsiile, anxietatea de separare, o călătorie la cabinetul medicului veterinar sau la salonul de cosmetică și pentru fobiile de furtună.

Cât de sigure sunt esențele florale?

Esențele florale sunt foarte sigure și nu sunt raportate efecte secundare.

De unde pot achiziționa esențele florale și am nevoie de o rețeta?

Multe dintre magazinele naturiste, cât și medicii veterinari care practică medicină holistică și complementară au spre vânzare astfel de esențe. Compania Bach vinde formulele originale concepute de Dr. Bach și este cel mai renumit producător de esențe florale. La noi, în România, produsele marca Dr. Bach sunt importate și le puteți găși on-line pe remediiflorale.ro

Nu aveți nevoie de o rețeta medicală, dar recomandarea noastră este să va consultați cu medicul vostru veterinar privind utilizarea și recomandările aferente funcție de necesitățile pisicii voastre înainte de a achiziționa produsul.