Cum Să-Ți Îngrijești Pisica Diabetică

De Dr. Rocsana Timotin, 26 Aprilie 2018
  1. Scoateți flaconul de insulină de la frigider și amestecați cu blândețe conținutul rostogolind flaconul între mâini.
  2. Pregătiți seringă de insulină îndepărtând porțiunea de protecție a pistonului. Trageți ușor de piston pentru a-l slabi.
  3. Când sunteți pregătiți să aspirați, îndepărtați capacul de protecție al acului. Înfigeți acul în flaconul de insulină asigurându-va că acul este plasat în cercul din mijloc al capacului de cauciuc al flaconului.
  4. Dispuneți flaconul cu capul în jos în timp ce seringă este înfiptă în flacon. Trageți de piston și aspirați o cantitate un pic mai mare decât ați avea nevoie. În timp ce mențineți acul înfipt în flacon, împingeți ușor pistonul și introduceți excesul de insulină înapoi în flacon. Acesta este momentul în care puteți elimina eventualele bule de aer din seringă lovind ușor cu degetul lateralele seringii pentru a determina bulele să plutească în partea superioară a seringii, spre ac.
  5. În timp ce trageți de piston, numărați numărul de unități. De exemplu, dacă îi administrați pisicii voastre 3 unități, aspirați până la 10 unități, apoi împingeți pistonul înapoi până la marcajul de 5 unități și începeți să numărați fiecare linie până ajungeți la marcajul pentru 3 unități.
  6. Dacă pisica voastră nu a fost hrănită încă, acum este momentul să-i puneți mâncarea la dispoziție.
  7. În timp ce mănâncă, prindeți-i cu blândețe un pliu de piele de pe lateralele toracelui și creați un fald.
  8. Țineți seringă între degetul mare și degetul arătător. Asigurați-va că degetul vostru mare NU este dispus pe piston în acest moment pentru că ați putea pulveriza insulină înainte de a i-o administra pisicii voastre!
  9. Introduceți acul la un unghi de 45 de grade în piele. Ar trebui să simțiți o senzație de rezistență pe măsură ce acul traversează pielea, iar odată ce acul a ajuns sub piele apăsați pe piston și administrați insulină. Mențineți acul sub piele în poziție pentru câteva secunde, apoi retrageți-l și aruncați seringă cu acul atașat și protejat de capacul de protecție.
  10. Puneți flaconul de insulină înapoi în frigider.

Aspecte extrem de importante de amintit!!

Dacă pisica voastră NU mănâncă, NU îi administrați insulină!

Dacă nu va mai amintiți dacă i-ați administrat sau nu pisicii doză de insulină, NU îi mai administrați o altă doză! Doar omiteți doză și administrați o altă doză la momentul dozei următoare planificate.

A avea la îndemână sirop de porumb sau miere este o chestiune salvatoare de viață!

Dacă ați întârziat cu mai mult de o ora administrarea insulinei și aveți un regim de administrare a acesteia la 12 ore, omiteți-o pe cea pierdută și administrați-i următoarea doză planificată la momentul respectiv. Altfel spus, dacă ați întârziat cu administrarea dozei de dimineață cu mai mult de o ora, următoarea doză pe care o veți administra pisicii voastre este la ora de seară planificată.